В Україні знову помітно подорожчали курячі яйця. Цінники на продукт знижуватимуться, проте цього періоду ще потрібно дочекатися.

Про це розповіла старша наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Світлана Пашко у коментарі "24 Каналу".

Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua
Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua

У червні-серпні курячі яйця продавалися приблизно за 45,48-48,72 гривні за десяток. Вже наприкінці осені цінник піднявся до 59,83–62,01 гривні. Станом на початок січня 2024 року у супермаркетах продукт пропонується у середньому за 63,40-66,67 гривні.

Світлана Пашко вважає, що високі ціни на курячі яйця найближчими місяцями утримуватиметься. Ймовірно, здешевлення розпочнеться вже після Великодня та буде поступовим. Однак ситуація може розвиватися й інакше, адже Україна перебуває в умовах повномасштабної війни.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Ціни на яйця, фото: Знай.ua
Ціни на яйця, фото: Знай.ua

"Але це за умов, що в країні не погіршиться ситуація, пов’язана з повномасштабною агресією Росії на територію України, і припиняться атаки агресора на інфраструктуру, особливо на вітчизняну енергетичну систему, від якої значною мірою залежить яєчна галузь птахівництва", - зазначила фахівець.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, рік тільки почався, а вже подорожчання: як зросли ціни на яйця, макарони та вершкове масло.

Також наш портал інформував, любителям солодощів час зневірятися: ціни на шоколад досягли історичних максимумів.

Крім того, ми писали, подорожчання продуктів та дефіцит: експерт попередив яких товарів торкнуться зміни.