З 1 січня в Україні зріс розмір прожиткового мінімуму, а водночас пенсії в деяких українців та надбавки до виплат. Перегляд прожиткового мінімуму передбачено ст. 7 Закону № 3460-IX.

Розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшився до 2361 гривні, а прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць – до 2920 гривні. В результаті зросли й надбавки для деяких категорій пенсіонерів.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, літні громадяни, які мають статус почесного донора України, мають право на надбавку до пенсійної виплати у розмірі 10% розміру прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць. З 1 січня 2024 року ця категорія пенсіонерів отримає додатково 292 гривні.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадаємо, що уряд планує провести щорічну індексацію пенсій з 1 березня, а також інші підвищення, заплановані у 2024 році. Перерахунок виплат проводитиметься за новими правилами, але розмір підвищення поки невідомий.

Зазначається, що необхідні для цього кошти знайдуться навіть з урахуванням ризику, що міжнародні донори можуть скоротити фінансову підтримку країни.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стажу менше, а пенсія більша: юрист пояснив чому така різниця в сумах "старих" та "нових" пенсіонерів.

Також наш портал інформував, на ці гроші можна розраховувати лише після смерті – яку допомогу на поховання отримають родичі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.