На 50 копійок уже давно нічого не купиш, тому багато українців навіть не звертають на них увагу у гаманці. Однак деякі такі монети можуть становити велику цінність для нумізматів. Про це свідчить інформація на майданчику Violity.

Нумізмати можуть заплатити дуже добрі гроші за деякі українські монети. Зокрема, цінність становлять деякі різновиди 50 копійок.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, українську 50-копійкову монету продали на спеціалізованому аукціоні трохи більше ніж за 300 доларів чи 12 тисяч гривень. Такий цінник був обумовлений різновидом монети - 4 ААм. Дізнатися такі 50 копійок можна за опуклим щитом на аверсі та втиснутому тризубі.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Варто скасувати, що початкова ставка на такі 50 копійок складала лише 2 гривні. Вже в ході боротьби за копійку нумізмати збільшили вартість лота приблизно у 6 тисяч разів.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Втім, таку запеклу боротьбу за монету можна пояснити. Копійка має рідкісний шлюб. Він з'явився через те, що художники під час розробки ескізів монети затемнили фон та тризуб монети. Далі за цими ескізами у Великій Британії виготовили інструмент для їх карбування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, загляньте у свої скарбнички та старі гаманці: забуті копійки можуть принести майже 5 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, шукайте ці 2, 5 та 10 копійок: як виглядають монети, які можна продати колекціонерам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, монети з цими особливостями дуже цінуються колекціонерами: які копійки можуть принести тисячі.