Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні соціальні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що у перші дні нового 2024 року великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на популярні овочі, зокрема на помідори, огірки та цибулю.

Варто одразу наголосити на тому факті, що буквально за кілька днів помітно подорожчали томати. Проте є й позитивні новини, огірки у перші дні року таки знизилися в ціні.

Про це стало відомо завдяки детальній інформації фахівців економічного порталу Minfin.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Вартість томатів

Згідно з відкритою інформацією, станом на 2 січня помідори продаються дорожче, ніж минулого місяця за той же період – 107,70 грн/кг. Найдорожчі помідори в "МегаМаркеті" майже по 127 гривень за кіло. А ось найвигідніша пропозиція в магазинах "Новус" – 89,99 грн за кілограм.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Ціни на помідори, скріншот: Minfin
Ціни на помідори, скріншот: Minfin

Вартість огірків

Огірки знизилися у ціні з 93,63 грн/кг до 89,90 грн/кг. Гладкі можна придбати за 104,45 грн/кг, а колючі – 99,90 грн/кг.

Ціни на огірки, скріншот: Minfin
Ціни на огірки, скріншот: Minfin

Вартість цибулі

Середня вартість ріпчастої цибулі, станом на 2 січня, зупинилася на рівні 16,92 за кіло. А ось середні ціни на синю цибулю – 49,68 грн за кіло.

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Нагадаємо, купуємо якісну ковбасу на бутерброди: що потрібно знати при виборі продукту.

Раніше повідомлялося, цінові "гойдалки" цитрусових: супермаркети оновили вартість мандаринів та лимонів.

Також, від філе до стейка: українські супермаркети показали "святкові" ціни на коропа, оселедець та скумбрію.