Колекціонери можуть дорого купувати деякі українські монети. Цілком реально знайти екземпляр, за який можна виручити кілька тисяч, а є й такі, що коштують понад десяток тисяч гривень. Про це розповідають фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Українська монета номіналом в 1 копійку може становити велику цінність для нумізматів. Знайти такі екземпляри непросто, але комусь удача може й усміхнутися.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, за монету в 1 копійку 1992 року різновиду можна отримати близько 11 тисяч гривень. Відмінні риси цієї копійки - маленькі ягоди і ступінчаста верхівка правого верхнього листка.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Водночас на аукціонах можна дуже вдало продати монету номіналом 1 копійка 1992 різновиду 1.11АЕ. Її вартість може змінюватись від 4 до 14 тисяч гривень. Дізнатися цінну копійку можна за великими ягодами, а також округлою верхівкою правого верхнього листка.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Також продаються 1-копійчані монети 1996 року різновидів 1БА та 1БВ. Першу можна дізнатися великими ягодами і продати приблизно на 1,3-2 тисячі гривень. Другий різновид коштує від 2,5 до 3 тисяч гривень і має маленькі ягоди.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монети з цими особливостями дуже цінуються колекціонерами: які копійки можуть принести тисячі.

Також наш портал інформував, шукайте ці 2, 5 та 10 копійок: як виглядають монети, які можна продати колекціонерам.

Крім того, ми писали, на вигляд дрібничка, а стоїть як смартфон: стара ялинкова іграшка може принести великі гроші.