2024 року може відбутися перерахунок деяких комунальних тарифів, проте не раніше, ніж після завершення опалювального сезону. Про це написав глава Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Найближчим часом певні тарифи на комунальні послуги залишатимуться незмінними. Зокрема не змінюються тарифи на блакитне паливо. Клієнти "Нафтогазу" щонайменше до весни платитимуть 7,96 гривні за кубометр.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Експерт нагадав, що в Україні продовжує діяти мораторій, який забороняє підвищення цін на блакитне паливо, опалення та гарячу воду. Водночас він додав, що навесні після 1 травня може відбутися перерахунок тарифів на електроенергію. За прогнозами фахівця, тариф, ймовірно, підніме з 2,64 до 3,5 гривні за кожен спожитий кіловат.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Водночас українцям слід бути готовими до подальшого підвищення тарифів на послуги з обслуговування багатоквартирних будинків. Олег Попенко нагадав, що за 2024 рік вартість послуг ЖЕКів та керуючих у середньому збільшилася більш ніж на 18%.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін telegram
Тарифи на комуналку. Фото: скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як залишитися з грошима і без зайвих цифр у платіжках: газовики пояснили, що потрібно зробити.