У перші дні січня спостерігається зростання ціни деякі популярні продукти. Зокрема супермаркети переписали цінники на курячі яйця, макарони та вершкове масло. Про це свідчать дані моніторингу на порталі "Мінфін".

В українських супермаркетах зросли ціни на продукти, без яких не обійтися на кухні. Гаманці покупців найбільше відчують нові ціни на яйця.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому продаються по 27,52 гривні за кілограм, що приблизно на 60 копійок дорожче, ніж у грудні. Вартість продукту в супермаркетах варіюється від 24,40 до 35,90 гривні в залежності від мережі.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ціни на яйця

Середній цінник на яйця курячі "Квочка" піднявся з 60,01 до 61,99 гривні за десяток. В той самий час яйця "Ясенсвіт" злетіли у вартості з 62,40 до 66,53 гривні за десяток. Діапазон цін на продукт тримається в межах 64,80-68,80 гривні за десяток в залежності від торговельної мережі.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Ціни на масло

Масло вершкове "Селянське" 72,5% у середньому коштує 72,76 гривні за 200 грамів, що приблизно на гривню дорожче, ніж у грудні. Масло вершкове "Яготинське" 73% додало в ціні лише кілька копійок і продається в середньому по 76,03 гривні за 200-грамову упаковку.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, буде і на сніданок, і на вечерю: у супермаркетах оновили цінники на популярні м'ясні продукти.

Також наш портал інформував, подорожчання продуктів та дефіцит: експерт попередив яких товарів торкнуться зміни.

Крім того, ми писали, вартість гарнірів продовжує радувати українців: супермаркети оновили ціни на макарони, гречку та пшоно.