З початку 2024 року почала діяти постанова Кабінету міністрів у сфері роздрібної торгівлі. Вона зобов'язує всіх продавців роздрібної торгівлі в Україні використовувати касові апарати для здійснення безготівкових розрахунків.

Це передбачається урядовою постановою № 894 від 29.07.2022 року.

Термінал, скріншот: Youtube
Термінал, скріншот: Youtube

З 1 січня POS-термінали будуть обов’язковими для торговців, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тисяч осіб.

Безготівковий розрахунок повинен бути забезпечений за продані товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), реалізація (надання) яких здійснюється дистанційно.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Термінал, скріншот: Youtube
Термінал, скріншот: Youtube

За порушення вимог передбачено адміністративну відповідальність: штраф для ФОПа чи посадовця підприємства від 1700 до 3400 гривень, а у разі повторного порушення протягом року — від 8500 до 17000 гривень.

Такі суворі вимоги не будуть застосовуватися на підприємців, які здійснюють господарську діяльність на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення бойових дій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Вирішили під шумок стягувати бабло": на "Укрпошті" з'явилася додаткова плата за посилки.

Також наш портал інформував, "Одні комісії знімають": українці платять за доставку "Нової пошти" утричі більше, ніж коштують відправки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Радянський підхід нічого не змінюється": посилки українців залишаються "жити" на "Укрпошті" більше місяця.