На самопочуття деяких людей можуть впливати не тільки фізичні фактори і чинники, а й метеозалежність. Зокрема це стосується й магнітних бур.

Магнітна буря виникає внаслідок взаємодії сонячного вітру та магнітосфери Землі. Як наслідок геомагнітне поле збурюється, що призводить до можливих штормів. За прогнозами експертів з Meteoagent 2 січня на Землю обрушиться одна з найсильніших магнітних бур в цьому місяці. Але її потужність буде середня - 4 бали за К-індексом (жовтий рівень).

Магнітна буря, скріншот: YouTube
Магнітна буря, скріншот: YouTube

Сонячний спалах потужної сили спричинила пляма, яка вибухнула 31 грудня. За даними науковців це був один з найсильніших спалахів Сонця з часів 2017 року - часів великих штормів. Це явище і спричинило появу магнітної бурі, яка нас очікуватиме 2 січня.

В грудні було декілька потужних магнітних бур, але в січні вони ідуть на спад. За прогнозами фахівців, нас очікуватимуть сонячні "шторми" середньої потужності - жовтий рівень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

магнітна буря, фото Pxhere
магнітна буря, фото Pxhere

В цей період, метеозалежним людям краще поберегти своє здоров'я від стресу та важких навантажень Окрім цього краще дотримуватися правил здорового харчування та забути хоча б на деякий час про шкідливі звички.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Земля зупиниться? Вчені дізналися, що станеться з нами, якщо раптом планета перестане обертатися

Раніше портал Знай інформував, "Війна закінчиться з цифрою...": відома карпатська мольфарка передбачила кінець війни

Також наш портал повідомляв, "Незабаром привітаємо...": український астролог попередив про серію ударів росії в перші дні 2024 року