З електронними рецептами Україна пішла у майбутнє піклування про здоров'я. З 2019 року електронні рецепти стали невід'ємною частиною програм реімбурсу, а з квітня 2023 року вони стали доступними для всіх рецептурних ліків.

Це означає, що пацієнти можуть швидко отримати потрібні ліки, абсолютно прозоро і без зайвого клопоту. У 2024 році перелік ліків, які можна отримати за електронним рецептом, не зміниться.

Аптека, ліки - фото youtube
Аптека, ліки - фото youtube

Як і раніше він включає:

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  1. Всі рецептурні ліки за власний кошт: Тепер пацієнти можуть отримувати через електронні рецепти будь-які рецептурні ліки, що оплачуються власними коштами.
  2. Пільгові наркотичні лікарські засоби: Вартість цих ліків відшкодовується за рахунок місцевих бюджетів. Їх також можна отримати за електронним рецептом.
  3. Імуносупресивні ліки для пацієнтів у посттрансплантаційному періоді: Ці ліки включені до програми реімбурсації та можуть бути отримані через електронні рецепти.
  4. Опіоїдні знеболювальні для паліативних хворих: Ліки для паліативного догляду тепер також доступні за електронним рецептом.
  5. Тест-смужки для індивідуальних глюкометрів для пацієнтів з цукровим діабетом I типу: Ці тест-смужки включені до програми реімбурсації та можуть бути придбані за електронним рецептом.

аптека
аптека

Електронні рецепти стали ще доступнішими:

  • розширилися програми для пільгових ліків,
  • спростили отримання рецептів дистанційно,
  • збільшили термін дії до 90 днів на ліки, які купуються власним коштом.

Вони також стали основою для отримання наркотичних ліків і тепер потрібні для їх придбання, крім випадків, коли технічно це неможливо (де відбуваються бойові дії та відсутня можливість технічного зв'язку, наприклад, за відсутності електроенергії, зв'язку та подібних умов).

Відстежити аптеку, що працює з електронними рецептами, також просто. Просто використовуйте дашборд «Електронна карта місць відпустки лікарських засобів по еРецепту», щоб знайти найближчу аптеку.

Нагадаємо, від ліків до продуктів харчування: в Україні хочуть оновити перелік товарів, які не підлягають поверненню

Раніше ми писали про помилка, яку допускає кожен: чому в жодному разі не можна розламувати таблетки

Як повідомляв Знай.ua, в Україні можливий спалах небезпечного захворювання: як уберегти себе та близьких