Українцям часом надходять некоректні платіжки за газ. Іноді можуть нарахувати кілька зайвих кубометрів, а часом і завищити споживання у кілька разів. Така ситуація сталася з одним зі споживачів. Про це він написав на сторінці "Нафтогазу" у facebook.

Споживач поскаржився в Нафтогаз, то при споживанні 4 кубів газу йому прийшла платіжка на 10 кубометрів. Тобто рахунок завищили у 2,5 раза.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Чому "Газмережі" нараховують за умовні 10м3, коли я реально спожив тільки 4м3? Куди і кому йдуть неправомірно отримані 6м3 за які з мене взяли гроші?", - поскаржився українець.

У "Нафтогазі" відреагували на скаргу та заявили, що в даному випадку українцю необхідно звертатися до свого оператора ГРМ.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Завищені платіжки Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Завищені платіжки Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Некоректні суми в платіжках можуть бути з низки причин. Найпопулярніша – споживач забув чи неправильно передав показники газового лічильника. У такому разі сума до оплати розраховується за середнім споживанням клієнта. Також не виключається помилка з боку оператора ГРМ.

Показники лічильника газу, скріншот: YouTube
Показники лічильника газу, скріншот: YouTube

Якщо платіжці за газ зазначені зайві цифри, то споживач має право вимагати перерахунок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" показав, як максимально спростити щомісячну процедуру: корисна інструкція.

Також наш портал інформував, звідки беруться борги в українців, які справно платять за блакитне паливо: газовики пояснили.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платити за зайві нарахування не доведеться: газовики підказали кілька простих правил.