Українцям вивернуть кишені новими комунальними тарифами, які набирають чинності з 1 січня 2024 року. Рішення про підвищення цін ухвалила влада одного з українських міст. Про це повідомляє "Суспільне".

У місті Нововолинськ із 1 січня 2024 року піднімуть тариф на централізоване водопостачання. За куб води доведеться віддавати на 77,4% більше. Також зросте вартість водовідведення – на 39,3%.

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

У пояснювальній записці до рішення виконавчого комітету оприлюднено нові тарифи:

  • централізоване водопостачання дорожчає з 19,15 грн до 33,97 грн за кубометр;
  • централізоване водовідведення дорожчає з 20,80 гривні до 28,99 гривні за кубометр.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Голова КП "Нововолинськводоканал" підкреслив, що причиною перегляду тарифів, зокрема, стало збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати. Також у підприємства збільшилися витрати через подорожчання електроенергії та дизельного пального.

Варто зазначити, що рішення про підвищення тарифів на воду та каналізацію з 1 січня ухвалювали і в деяких інших містах, зокрема в Червонограді, Южноукраїнську, Охтирці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, масштабний перегляд комунальних тарифів: ціни точно змусять вас плакати.

Також наш портал інформував, всі ці порушення можуть спустошити ваш гаманець: які штрафи покладаються за маніпуляції з лічильниками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.