Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які люблять напої з кавових зерен, є цікава інформація. Так, під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну відбувся різкий стрибок цін на каву. Так, середня вартість еспресо в країні зросла з 20 до 28 грн. лише протягом 2022 року.

У середньому в Україні чашка еспресо коштує 30 грн. Про це розповіли на порталі Опендатабот, посилаючись на дослідження Poster POS.

Найдорожче чашка кави коштує на Одещині (36 грн), Донецькій області (35 грн) та Харківщині (32 грн).

Кав'ярня, скріншот: YouTube
Кав'ярня, скріншот: YouTube

Найнижчі ціни на еспресо зафіксовані у Хмельницькій (21 грн.), Сумській (23 грн.), Житомирській та Вінницькій областях – по 24 грн. відповідно.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Індекс Еспресо – економічний показник, який використовується для вимірювання вартості стандартної порції еспресо у різних містах світу. Він може бути корисним для порівняння рівня цін та вартості життя у різних місцях.

Ціни на еспресо по Україні, інфографіка: Опендатабот
Ціни на еспресо по Україні, інфографіка: Опендатабот

Еспресо є основною складовою кожного кавового напою, тому його вартість безпосередньо впливає на ціну будь-якого напою в кафе.

Нагадаємо, кличте друзів на каву: популярний напій порадував здешевленням, скільки віддамо.

Раніше повідомлялося,як вибрати вдалий подарунок шефу на Новий 2024 рік: про що пам'ятати.

Також, запасайтеся вже зараз – чи не буде чим бадьоритися: у світі спостерігається глобальне зниження врожаю кави.