Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок з комуналки, є дуже важлива інформація щодо цін на електрику. Обіцяють, що для побутових споживачів ціни на світ залишаться на колишньому рівні - 2,64 грн за кВт·год.

Український уряд продовжує дію ухвали про покладання спеціальних обов'язків на електроенергію для населення до кінця квітня 2024 року.

Про це повідомив українським журналістам прем'єр-міністр Денис Шмигаль після засідання уряду в останні дні грудня 2023 року.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Ціна на електроенергію для побутових споживачів становитиме 2,64 грн за кВт·год, як і раніше. Таке рішення було ухвалено для того, щоб не збільшувати навантаження на сімейні бюджети під час опалювального сезону, наголосив Шмигаль.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Механізм ПСО

Механізм ПЗГ передбачає покладання державою спеціальних обов'язків на окремих учасників ринку з метою досягнення певної мети – захисту суспільних інтересів. У цьому випадку йдеться про захист населення від стрімкого підвищення цін на електроенергію та підтримку виробників.

Відповідно до ухвали Кабміну, постачальники електроенергії, які обслуговують побутових споживачів, будуть зобов'язані закуповувати електроенергію за ціною, встановленою державою. При цьому різниця між закупівельною та відпускною ціною компенсуватиметься державою.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Коригована угода з ЄІБ

Крім того, Кабмін скоригував угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком. Це дозволить Національній енергетичній компанії "Укренерго" отримати більше 3 млн. євро для оплати рахунків підрядників за виконані роботи.

Нагадаємо, що у серпні уряд продовжив дію ПСО на ринку природного газу до кінця квітня 2024 року. Це дозволило зберегти без змін тарифи на тепло для населення.

Нагадаємо, кожен українець повинен знати: "Нафтогаз" поставив крапку у важливому питанні.

Раніше повідомлялося, 4 грн за кВт: українцям пояснили, що станеться з тарифом на світ у 2024 році.

Також, від платіжок захочеться плакати: як може змінитися вартість кубометра газу.