Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація щодо тарифів. Справа в тому, що на даний момент в Україні діє фіксований тариф на комуналку, проте з наступного року слід очікувати на перерахунок, наприклад, на електроенергію.

На цей раз наші читачі дізнаються, як можуть змінитися тарифи на світло, воду та опалення.

Про це стало відомо завдяки інформації від офіційних прес-служб відповідних відомств.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Тарифи на світло

Українці платять за електроенергію за фіксованим тарифом на рівні 2,64 гривні за кіловат-годину. Цей тариф застосовується для всіх побутових споживачів, незалежно від того, чи є у них електричне опалення, чи мають пільговий статус і де вони проживають.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Є ймовірність, що у січні ціна зросте на 15%, що становить приблизно 3 гривні за одну кіловат-годину. Однак поки що немає конкретних сценаріїв та планів щодо підвищення ціни. Рішення про перегляд тарифів залежить від низки факторів, зокрема питання окупації Енергодару, де розташовується найбільша в Україні АЕС.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Тарифи на тепло

До 15 квітня 2024 року постачальники тепла одержують від "Нафтогазу" обсяги блакитного палива за фіксованою ціною. Для виробників тепла, які забезпечують бюджетні установи, вартість газу з ПДВ залишиться на рівні 16 390 гривень. А для виробників тепла для промисловості ціна буде ринковою.

Під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмігаль заявив, що тарифи на газ до кінця опалювального сезону залишаються без змін.

Квітанції, скріншот: YouTube
Квітанції, скріншот: YouTube

Уряд забезпечив незмінність тарифів на газ для населення в осінньо-зимовий період. Ціна на газ, тепло та гарячу воду залишиться без змін.

Послугами від Нафтогазу користуються понад 90% побутових споживачів в Україні, які платять за кубометр газу з ПДВ 7,96 грн.

Тариф на воду. Фото: скрін
Тариф на воду. Фото: скрін

Тарифи на воду

Рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення приймає окремо кожен регіон. Відомо, що з 1 січня 2024 року тариф суттєво зросте лише у Львові. Для тих жителів Львова, які не мають лічильників, вартість послуг з водопостачання збільшиться на 37,7%, а для тих, хто має лічильники, зросте на 6,2%.

Наразі найвищі тарифи на воду зафіксовані в Ужгороді, Дніпрі та Кропивницькому. Найнижчі ціни у Харкові (водовідведення – 8,48 гривні за кубометр, водопостачання – 16,06 гривні за кубометр) та Вінниці.

Нагадаємо, кожен українець повинен знати: "Нафтогаз" поставив крапку у важливому питанні.

Раніше повідомлялося, 4 грн за кВт: українцям пояснили, що станеться з тарифом на світ у 2024 році.

Також, від платіжок захочеться плакати: як може змінитися вартість кубометра газу.