Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація від експертів Пенсійного фонду України. Справа в тому, що почастішали випадки, коли споживачі комунальних послуг вже кілька разів зверталися за субсидією, все одно одержують "нульові" нарахування.

Чому виникають проблеми у нарахування такого плану, розповіли експерти з Пенсійного фонду України.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців Пенсійного фонду України у соціальній мережі Facebook.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Один із українців звернувся до фахівців ПФУ з таким питанням: "Скажіть будь ласка, чому вдруге звертаючись за субсидією відповідь отримана позитивна, а призначення – 0,0. В чому причина? Володимир Б. Волочиське відділення ПФУ Хмельницької області".

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Представники Пенсійного фонду заявили, що житлова субсидія розраховується усім членам домогосподарства. До складу домогосподарства включаються всі особи, зареєстровані та/або задекларовані у житловому приміщенні (будинку).

При призначенні житлової субсидії враховуються також доходи членів сім'ї особи зі складу домогосподарства у разі, коли їхнє зареєстроване/задеклароване або фактичне місце проживання відрізняється від адреси домогосподарства.

Пунктом 35 Положення передбачено, що для розрахунку житлової субсидії середньомісячний сукупний дохід осіб обліковується за два квартали, що передують місяцю, що передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, — у разі коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального).

Відповідь "ПФУ", скріншот: Facebook
Відповідь "ПФУ", скріншот: Facebook

При призначенні житлової субсидії враховано пенсію за вересень 2023 року, заробітну плату однієї особи та іншої – за ІІ-ІІІ квартали 2023 року.

Нагадаємо, кому з українців потрібно у 30 денний термін з'явитися до ПФУ.

Раніше повідомлялося, українці ще можуть отримати "зимову" субсидію: але є один маленький нюанс.

Також, субсидію можуть перетворити на мізер: у якому разі покарають грошима.