Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили цінники на муку, курячі яйця, а також на солодкий продукт – цукор.

Варто одразу розповісти той факт, що під кінець грудня в Україні зросли ціни на яйця та борошно, а ось вартість цукру порівняно з минулим місяців знизилася майже на 3 гривні.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua
Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua

Вартість яєць

Традиційно перед Новим роком в Україні зростають ціни на яйця. Так, десяток яєць "Квочка" порівняно з листопадом подорожчав із 54,64 грн. до 63,40 грн., а "Ясенсвіт" - З 55,53 грн. до 65,62 грн.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Ціни на яйця курячі, скріншот: Minfin
Ціни на яйця курячі, скріншот: Minfin

Вартість борошна

Також за місяць у супермаркетах подорожчало борошно пшеничне. Якщо у листопаді кілограм можна було купити в середньому за 22,61 грн., то у грудні ціна зросла до 23,93 грн.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Вартість цукру

Водночас у супермаркетах дешевшає цукор. У грудні його вартість становила 30,67 грн./кг, а у листопаді його продавали дорожче – 33,07 грн./кг.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Нагадаємо, обдурити можуть навіть у супермаркеті: як відрізнити справжнє вершкове масло від підробки маргарину.

Раніше повідомлялося, за ківі та хурму доведеться віддати чималу суму: скільки коштують популярні фрукти в супермаркетах.

Також, забудьте про банкомати: де і як отримати готівку без картки в Україні.