Газовики напередодні свят звернулися до всіх українців, які використовують газові прилади. Відповідне повідомлення опублікували на facebook-сторінці Львівської філії "Газмережі".

Фахівці закликали споживачів у святковій метушні не забувати про правила безпечного використання блакитного палива.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Різдвяні свята – це чудова нагода зібратися в колі родини за святковим столом й приготувати багато смачних страв для близьких. У цей час газові прилади використовуються значно частіше, тому не варто забувати про правила безпечного використання газу у побуті!", - застерегли українців.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Яких правил потрібно дотримуватися:

  • провітрювати приміщення при використанні плити або іншого газового приладу;
  • не залишати газове обладнання без нагляду;
  • контролювати належний стан димарів та вентиляції;
  • по можливості встановити сигналізатор чадного газу.

Якщо відчули в будинку запах газу, потрібно зробити дві дії - відкрити вікна і викликати газову службу. У жодному разі не можна вмикати або вимикати електроприлади та світло, користуватися сірниками та навіть стаціонарним телефоном.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" показав, як максимально спростити щомісячну процедуру: корисна інструкція.

Також наш портал інформував, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Крім того, ми писали, як залишитися з грошима і без зайвих цифр у платіжках: газовики пояснили, що потрібно зробити.