Українські роботодавці ризикують отримати штрафи за те, що не будуть індексувати заробітні плати своїм працівникам.

Згідно з чинним законодавством, з наступного року всі підприємства незалежно від форми власності, мають провести індексацію заробітної плати. Про те, яке покарання чекає тих, хто не дотримається правила, розповіли в виданні Факти.

Гроші / фото
Гроші / фото: depositphotos

Підвищення доходів на тлі індексації повинне буде відбуватись з першого числа місяця, після місяця, коли Державна статистична служба опублікує індекс цін. Індексація повинна провестись не пізніше 10 числа. Таким чином, базовий місяць індексації – грудень цього року.

Але, ті роботодавці, які вчасно не проведуть індексацію, будуть покарані штрафами.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Всього будуть застосовуватись три види санкцій:

  • Фінансові – штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат;

  • Адміністративні – стягнення у вигляді 510 гривень, або 1,7 тисячі гривень. Якщо порушення повторюється, то сума стане в два рази більшою;

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Адміністративні санкції будуть застосовуватись, якщо індексація не провелась відносно деяких категорій громадян: вагітна жінка, мати одиначка, неповнолітня особа, батьки неповнолітньої дитини.

Штрафи будуть виплачувати директори, головні бухгалтери, або ФОП. Тож роботодавці повинні будуть заплатити кругленьку суму, якщо індексація не буде проводитись вчасно.

Нагадаємо, портал Знай інформував, водіям повідомили шокуючу новину: з 1 січня доведеться заплатити понад 43 тисячі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, наймати чоловіків у воєнний час: важлива інформація

Також, наш портал інформував, всі ці порушення можуть спустошити ваш гаманець: які штрафи покладаються за маніпуляцію з лічильниками