До зимових свят в Україні подорожчали ряд продуктів. Але експерти попереджують, що після Нового року, вартість деяких продуктів зросте на 1,5-2%.

В Україні очікується здорожчання продуктів харчування. Більш того, можлива поява дефіциту солі та деяких імпортних товарів. Про це пише OBOZ.UA.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Які продукти подорожчають

За словами Олега Пендзина додати в ціні можуть овочі, м'ясо та молочні продукти. Кожного місяця цінник може збільшуватися на 1,5-2%. За словами експерта, вартість хліба залишатиметься на одному рівні. А от молочка спочатку виросте в ціні, після чого вартість піде на спад. Але й оптимістичний прогноз. Пендзин вважає, що яйця в наступному році будуть дешевшати.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

НБУ про ріст цін

В НБУ також не виключають здорожчання популярних продуктів. Але за прогнозами голови банку Андрія Пишного цінники можуть підскочити на 5%. З січня зросте й інфляція.

Виникнення дефіциту

За словами першого заступника Тараса Висоцького в Україні можливий дефіцит деяких продуктів. Перша причина - окупація росіянами українських міст. Через це може виникнути дефіцит солі.

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Друга причина - блокування кордону. Тому можуть виникати дефіцити товарів, які в нас виростити неможливо. Це цитрусові, банани, морепродукти, які зараз неможливо виловлювати, оскільки немає доступу до моря.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, до майже 110 гривень за кіло: супермаркети шокували новими цінами на апельсини та банани

Раніше портал Знай інформував, супермаркети оновили ціни на кефір, сир та вершкове масло: за що доведеться платити дорожче

Також наш портал повідомляв, нарізка на свята вдарить по гаманцю: в скільки обійдеться м'ясна та сирна продукція українцям