Субсидію можуть так оперативно забрати, як і призначити. Причиною є певні обставини, які можуть відбуватися в житті одержувача допомоги. Про це йдеться в матеріалі "24 Каналу".

Українці можуть уникнути скасування субсидії, але для цього необхідно подати відповідну заяву про зміни у домогосподарстві. Звернутися до Пенсійного фонду необхідно протягом 30-денного періоду. Далі комісія проведе перевірку вказаних даних згідно з зверненням.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Субсидіанти зобов'язані інформувати ПФУ про низку змін у домогосподарстві. Наприклад, про зміну складу сім'ї, отримання спадщини або додаткового доходу, зміну місця проживання та реєстрацію. У разі виїзду за кордон або купівлі нового автомобіля також необхідно передати інформацію до ПФУ.

Слід зазначити, що субсидія може бути скасована, навіть, якщо людина своєчасно проінформує відповідні органи. Справа в тому, що деякі зміни можуть вплинути на право на отримання такої допомоги. Наприклад, якщо сім'я почала отримувати додатковий дохід, то, швидше за все, виплати скасують.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

В той самий час, якщо сім'я замовчить про зміни й продовжуватиме отримувати субсидію, то в ході моніторингу все одно буде виявлено порушення. Тоді людину можуть зобов'язати повернути до бюджету кошти, отримані в період, коли вона не мала на них права.

Раніше портал Знай повідомляв, кому вдасться заощадити: основні категорії громадян для отримання 100% пільг на комуналку.

Також наш портал інформував, субсидія під час війни: чи призначать допомогу, якщо особовий рахунок оформлено на іншу особу.

Крім того, ми писали, боржникам натякнули на відключення важливої ​​комунальної послуги у 2024 році: кому приготуватися.