Українські монети з особливостями, які відрізняють їх від більшості, можуть привернути увагу колекціонерів. За деякі екземпляри можна отримати непогані гроші. Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" показали 25-копійчані монети, які цінуються нумізматами.

Знайти цінні монети не так просто, адже кількість деяких дуже обмежена, а інші екземпляри – зовсім унікальні. Проте ніколи не знаєш, що може знайтись у давно забутій скарбничці чи кишені старих джинсів.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Експерти зазначають, що 25-копійкову монету різновиду 5.1Даг 1992 року можна реалізувати за 5-7 тисяч гривень. Дізнатися цінну монетку можна з низки візуальних відмінностей. Наприклад, по округлому і товстому середньому зубу тризуба, а також гладкому гурту без насічок і грона №2, яка має форму тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Приблизно 3-5 тисяч гривень можуть принести 25 копійок 1992 року різновиду 4БАМ. Дізнатися цінну копійку можна за опуклим щитом і втиснутим у нього тризубцем на реверсі.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Досить рідкісною вважається монета номіналом у 25 копійок 2003 року, різновиду 1ЕАм. Таку монету нерідко знаходили у гаманцях та скарбничках, а продавати її вдавалося приблизно за 2 тисячі гривень. Особливість монети в тому, що її випускали для річного набору, але зрештою вона потрапила в обіг.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше портал Знай повідомляв, загляньте у свої скарбнички та старі гаманці: забуті копійки можуть принести майже 5 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, шукайте ці 2, 5 та 10 копійок: як виглядають монети, які можна продати колекціонерам.

Крім того, ми писали, на вигляд дрібничка, а стоїть як смартфон: стара ялинкова іграшка може принести великі гроші.