Для того, щоб покрити частину рахунків за оплату комунальних послуг, держава призначає допомогу у вигляді житлової субсидії. Її можуть отримати тільки ті громадяни, які найбільше цього потребують та мають відповідний дохід.

Для призначення субсидії враховується сукупний дохід родини, кількість зареєстрованих в помешканні людей та інші факти. Всі вони впливають на розмір допомоги. В яких випадках українці отримуватимуть менші виплати, розповіли в виданні "На пенсії".

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Як впливає кількість зареєстрованих в квартирі осіб на розмір виплати

При призначенні субсидії враховують сукупний дохід всіх зареєстрованих членів родини. Однак є спосіб, який дозволяє не враховувати доходи людей, які прописані, але не проживають там. Для цього необхідно подати до ПФУ документи, які підтверджують цей факт.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Коли субсидія може зменшитися

На житлову субсидію можуть розраховувати й ті домогосподарства, де члени родини перебувають за кордоном. Діятиме це правило протягом воєнного стану та впродовж трьох місяців після його скасування. Важливо, що для таких категорій громадян не враховуватимуться соціальні норми. Тому розмір субсидії зменшать.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

При зверненні за допомогою від держави пам'ятайте, що субсидія не може призначатися людині за місцем проживанням та реєстрації одночасно.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали, що робити, якщо неможливо дочекатися платіжки за опалення: три варіанти

Раніше портал Знай інформував, надворі холод собачий, а "тепла" субсидія не приходить: у ПФУ розповіли, що потрібно зробити

Також наш портал повідомляв, у "Нафтогазі" зробили важливу заяву з приводу паперових платіжок