Ігор Сирота висловив думку про те, що настав час переглянути, скільки ми платимо за електрику. Він вважає, що деякі з нас можуть дозволити собі відповідати за світло за вищим тарифом – трохи більше 5 гривень, щоб допомогти компанії.

Ігор Сирота, голова "Укргідроенерго", кинув виклик звичним тарифам на електроенергію, пропонуючи гнучкішу систему оплати. Під час інтерв'ю він повідомив, що існуючі тарифи призводять до величезних витрат, які покривають понад 140 мільярдів гривень.

Лічильник на електроенергію / фото
Лічильник на електроенергію / фото

"Давайте так, що таке ПСО? Це те, що ми покриваємо різницю у тарифі. 140 млрд. Це кошти, які ми покриваємо різницю у тарифі для населення. Давайте подумаємо, чи може таку суму перекривати ПСО? Може. А чи можна було б таки переглянути тариф для населення?", — сказав в інтерв'ю Ігор.

У своєму спічі Сирота порушив питання: чому б не змінити систему так, щоб ті, хто може дозволити, платили трохи більше? Він запропонував розглянути можливість переходу для тих, чиї доходи перевищують середню зарплату 20 тисяч гривень, на більш високий тариф, близько 5 гривень за кВт/год.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"Ми чудово розуміємо людей, які не можуть платити. Ну наприклад, я оплачую теж 2,60, у мене є різниця в тарифі, а решта ПСО покриває. А я вважаю, що можу сплатити 5 гривень. І є люди у нас, які можуть сплатити 5 гривень за електроенергію. А є багато людей, які не можуть сплатити. Нам потрібно просто цих людей, які не можуть сплатити за тариф, потрібно це ПСО для них залишити."

Але при цьому звичайно ті, хто по-справжньому не можуть платити, завжди можуть залишити собі поточні тарифи. Ця пропозиція може змінити те, як ми платимо за світло. Але поки що це просто ідея, яку треба обговорити та обміркувати.

Наш портал також інформував, українцям показали, що робити, якщо неможливо дочекатися платіжки за опалення: три варіанти

Як повідомляв Знай.ua, запасатися ліхтариками? Експерт розповів, чи почнуть вимикати українцям світло за борги

Раніше стало відомо, чи відключення світла на Новий рік? У департаменті енергетики відповіли