Окупанти залаишили багато українців без домівки та грошей на існування. Держава опікується внутрішніми переселенцями, які опинилися у скрутному становищі.

Через зміни внесені в законодавство, ВПО, які отримували допомогу до 1 серпня 2023 року, продовжать отримувати виплати до 31 січня 2024 р.

Тобто велика частина переселенців вже з 1 лютого залишиться без фінансової підтримки держави.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Втім, зараз триває робота над новим законом, за яким планують продовжити виплати для ВПО до завершення повномасштабного вторгнення.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Про це заявив член Комітету з питань прав людини Максим Ткаченко.

Він зазначив про те, що виплати компенсують втрачене житло, а тому, доки переселенці не будуть забезпечені житлом, не можна відміняти їх фінансову підтримку.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

"Згідно з рішенням Уряду, з 1 лютого 2024 року майже в 15 разів зменшується кількість внутрішньо переміщених осіб, які отримуватимуть виплати. Багато людей в уряді не розуміють того, що ця виплата — це компенсація за житло людям. Але перед тим, як забрати в людей ці гроші, ми, тобто держава, мала забезпечити всіх цих людей житлом. Це питання залишається відкритим, тому забирати в людей ці кошти неможливо. Тому на рівні парламентського контролю та координаційного штабу вирішується питання внесення змін до урядової постанови, щоб зберегти виплати з лютого", — зазначив він.

Раніше портал Знай повідомляв, сім'ям з дітьми приготували допомогу: як отримати і кому видадуть.

Також наш портал інформував, українців забезпечать медикаментами, їжею та іншими важливими речами: як отримати безкоштовні набори.

Крім того, ми писали, діти переселенців можуть отримати допомогу на зиму: батьки вже можуть реєструвати заявки