Вже з початку 2024 року українцям почнуть надсилати додаткову, третю платіжку за блакитне паливо. Скільки доведеться платити й за що, розповіли на офіційному сайті АТ "Полтавагаз".

Українцям, які проживають у багатоквартирних будинках, запровадять плату за обслуговування внутрішньобудинкових систем. Сума щомісячного платежу може варіюватися від 25 до 50 гривень і залежатиме від будинку та кількості газового обладнання.

Бригада газовиків, скрін: YouTube
Бригада газовиків, скрін: YouTube

За фактом третя платіжка приходитиме за огляд фахівцями газопроводу, перевірку на щільність, обслуговування запірних пристроїв, а також огляд газового обладнання. Усі ці перевірки забезпечать безпечне використання блакитного палива мешканцями будинку.

До 5 січня 2024 року оператори мають розмістити на своїх сайтах вартість техобслуговування для кожного багатоповерхового будинку, а також графік проведення техоглядів.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Наприклад, в "Полтавагазі" вже показали, як будуть розраховувати вартість послуги для споживачів. Так, вартість технічних робіт у будинку на 36 квартир становитиме 5600 гривень. Цю суму буде розділено між усіма домогосподарствами, тобто кожна квартира заплатить 155,5 гривні. Можна сплатити як разово за весь період, так і по 25,9 гривні протягом 6 місяців.

Газовики наголошують, що для кожного будинку ціна буде індивідуальною і залежатиме від низки факторів: стану мереж, обладнання тощо.

Раніше портал Знай повідомляв, комунальники попередили про підвищення тарифів з 1 січня: на кого чекає новорічний "сюрприз".

Також наш портал інформував, показники ігнорують, а містичні цифри з'являються щомісяця: українець скаржиться на "повний ігнор" від "Київводоканалу".

Крім того, ми писали, боржникам натякнули на відключення важливої ​​комунальної послуги у 2024 році: кому приготуватися.