Газовики зробили важливе попередження для всіх українців, які використовують для приготування їжі газові плити та духовки. Відповідне повідомлення з'явилося на facebook-сторінці Волинського філії "Газмережі".

Фахівці нагадали українцям, які методи обігріву житла не можна застосовувати, якщо виникають проблеми з електрикою. За їх словами, категорично заборонено намагатися зігрітися за допомогою газових плит та духовок.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Щоб обігріти приміщення, ви щільно закриваєте вікна та двері та включаєте газові конфорки. Свіже повітря не надходить. Бракує кисню, який необхідний для повноцінного горіння "блакитного палива". У результаті утворюється небезпечний чадний газ”, - попередили газовики.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Потрапляння в організм навіть незначної кількості чадного газу є небезпечним. Людина може відчувати головний біль, нудоту і навіть знепритомніти. Опалення приміщення за допомогою газової конфорки може закінчитись і летально.

Українців наполегливо просять використовувати газові прилади виключно для приготування їжі та навіть у такому разі регулярно провітрювати приміщення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платити за зайві нарахування не доведеться: газовики підказали кілька простих правил.

Також наш портал інформував, звідки беруться борги в українців, які справно платять за блакитне паливо: газовики пояснили.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тепловики звернулися до українців через лічильники на тепло та гарячу воду: це має зробити кожен.