Комунальники попередили про підвищення тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів. Нові розцінки мають набути чинності вже 1 січня. Кому варто готуватися гаманці, повідомляє інформаційний портал KHARKIV Today.

Нові тарифи на вивіз сміття вирішили встановити для мешканців міста Зміїв, а також селищ Лиман та Бірки, сіл Соколове та Гайдари. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні виконавчого комітету Зміївської міськради.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Тарифи на комунальні послуги вирішили підняти у зв'язку зі значним подорожчанням паливно-мастильних матеріалів, а також збільшенням витрат на оплату праці та інші платежі.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Скільки доведеться платити з 1 січня:

  • вивезення змішаних (твердих) побутових відходів – 211,14 гривні за кубометр;
  • вивезення великогабаритних побутових відходів – 288,05 гривні за кубометр;
  • сума щомісячного платежу за послугу з урахуванням норми споживання на одну особу для багатоквартирного будинку – 25,99 гривні;
  • для мешканців приватного сектору – 27,99 гривні.

Порівняно з чинним тарифом, з 1 січня вивезення кубометра твердих побутових відходів стане дорожчим на 61,12 гривні, великогабаритних - на 112,31 гривні.

Раніше портал Знай повідомляв, звідки беруться борги в українців, які справно платять за блакитне паливо: газовики пояснили.

Також наш портал інформував, показники ігнорують, а містичні цифри з'являються щомісяця: українець скаржиться на "повний ігнор" від "Київводоканалу".

Крім того, ми писали, боржникам натякнули на відключення важливої ​​комунальної послуги у 2024 році: кому приготуватися.