Для українських пенсіонерів є дуже тривожні новини від "Ощадбанку". Справа в тому, що нарахування на рахунки українців можуть припинитися. Цього разу наші читачі дізнаються, чому це може статися, і що необхідно зробити в такому випадку.

На пенсійні картки, термін дії яких закінчився до квітня 2022 року "Ощадбанк" продовжує нарахування виплат пенсіонерам незалежно від того, де вони знаходяться.

Про це заявила голова філії Донецького обласного управління банку Ганна Прасол.

Ощадбанк, фото: Знай.ua
Ощадбанк, фото: Знай.ua

Зокрема, гроші нараховуються тим, хто зараз перебуває на тимчасово окупованих територіях, у тому числі й тих, що окуповані з 2014 року.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Банк як агент уповноважений зараховувати кошти на карти пенсіонерів. Нарахування цих пенсій проводить Пенсійний фонд України, а ми вже здійснюємо, згідно зі списками, зарахування саме на карти”, – уточнила представниця “Ощадбанку”.

Ощадбанк, фото знай.юа
Ощадбанк, фото знай.юа

У яких випадках "Ощадбанк" блокує карти пенсіонерів

За її словами, пенсійну банківську картку може бути заблоковано лише у разі смерті пенсіонера. Тоді накопичені кошти чекатимуть на спадкоємців власника рахунку.

"Якщо ми отримуємо офіційну інформацію про смерть того чи іншого пенсіонера, ми блокуємо рахунок, щоб мінімізувати якісь шахрайські дії", - пояснила Прасол.

При цьому, якщо картку заблоковано, а ПФУ продовжуватиме нарахування, їх буде повернуто банком.

Також Прасол нагадала, що термін дії всіх карток "Ощадбанку" пролонговано до 1 січня 2024 року. Це означає, що зберігається весь функціонал цих карток:

- переведення в готівку грошей,
- безготівкові розрахунки,
- оплата за допомогою Apple Pay і Google Pay.

Нагадаємо, розмір виплат та компенсацій у 2024 році збільшиться: кому пощастить з доплатою.

Раніше повідомлялося, зимова субсидія для українців: як швидко дізнатися про призначення виплат.

Також, боржникам натякнули на відключення важливої ​​комунальної послуги у 2024 році: кому приготуватися.