В Україні діють дві основні форми підтримки населення для оплати комунальних послуг – субсидії та пільги. Субсидії надаються сім'ям із доходом нижче середнього, і це не залежить від статусу членів сім'ї.

Проте існують і пільги, у яких значимий рід занять чи статус. Наприклад, ветерани війни або особи, які працювали в спеціальних професіях, можуть отримати знижку, що індивідуально розраховується на комунальні послуги.

оплата комунальних
оплата комунальних

Пільги є різними відсотками зниження оплати, які можуть змінюватись від 25% до 100% від загальної суми за комунальні послуги.

Існують певні категорії громадян, які можуть претендувати на повну пільгу на суму 100%. Це включає пенсіонерів з особливими заслугами перед країною або їх членів сім'ї. Також сюди входять представники низки професій, таких як працівники сільського господарства, освіти, медицини, культури та інших галузей.

Популярні новини зараз
Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

пенсіонери в Україні, фото Pxhere
пенсіонери в Україні, фото Pxhere

Але для отримання 100% пільги необхідний певний трудовий стаж та робота у сільській місцевості.

Крім того, розмір пільги залежить від середнього прибутку сім'ї пенсіонера. Якщо дохід кожного члена сім'ї не перевищує 3760 гривень, сім'я має право на повну пільгу. В іншому випадку, пільга може бути надана, але в меншому розмірі і визначається залежно від доходу кожного члена сім'ї.

Крім того, наш портал повідомляв, в ПФУ назвали особливості одного з видів пенсій: без цього виплат може не бути

Також вам слід дізнатися про допомогу від держави одиноким українцям: які виплати можна отримати

Знай.ua раніше інформував, платити за комуналку можна вдвічі менше: хто з українців має право на цю пільгу