Пенсіонери в Україні мають право отримувати щомісячні надбавки до пенсії. Це стосується громадян, яким виповнилося 70, 75 та 80 років.

Але незважаючи на досягнення відповідного віку, старенькі можуть не отримувати обіцяних надбавок. Про те чому так відбувається, розповіли в виданні На пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Надбавки не виплачують громадянам похилого віку, які отримують дохід понад 10340,35 грн. Трапляються випадки, коли українець отримує набагато менші виплати, але надбавок так і не надходить. Це пов'язано з тим, що коли людина доживає до вказаного віку, її розрахункова пенсія менша за мінімальну допустиму по Україні. Тому держава піднімає її до потрібного рівня.

Коли пенсіонер досягає віку для вікових надбавок, їх коштом покривається різниця між розрахунковою та фактичною пенсією. Тому пенсіонери наче й отримують свої кошти, але вони йдуть не на додаткові виплати, а на покриття витрат держави для збільшення пенсії.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Вікові надбавки:

1) пенсіонерам від 70 до 74 років (включно) - 300 грн,

2) громадяни від 75 до 79 років (включно) - 456 грн,

3) для пенсіонерів віком від 80 років - 570 грн.

Призначають надбавки автоматично - з дня досягнення пенсіонером відповідного віку.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни та виплати під питанням – скільки протримається Україна без грошової допомоги

Раніше портал Знай інформував, пенсія за віком: у ПФУ нагадали особливості виходу на заслужений відпочинок

Також наш портал повідомляв, зробіть це до 29 грудня: Податкова служба звернулася до українців із терміновою заявою