Споживачам заднім числом перерахують платіжки за опалення через зниження тарифу. Ощасливлять лише деяких споживачів, що знаходяться на території міста Рівне. Відповідне рішення було ухвалено виконавчим комітетом міської ради, пише radiotrek.

Рівненський виконком зменшив тарифи на опалення через зниження цін на блакитне паливо. Новий тариф становитиме близько 5000 гривень за гігакалорію проти колишніх 8500 гривень. Діятиме ціна заднім числом - з 1 жовтня. У зв'язку із цим споживачам перерахують платіжки.

Опалювальний сезон, скріншот з відео
Опалювальний сезон, скріншот з відео

Слід зазначити, що тарифні зміни стосуватимуться лише юридичних осіб. Справа в тому, що під час воєнного стану в Україні діє мораторій, який забороняє переглядати тарифи на опалення побутових споживачів.

Так, до кінця опалювального сезону українці у всіх містах платитимуть за тепло за тими самими тарифами, що діяли минулого року. Незмінними залишаться й ціни на газ для населення.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

За прогнозами Національного банку, мораторій на комунальні послуги може бути скасовано у 2025 році. Після цього тарифи на послуги почнуть зростати, але швидше за все це буде поетапне подорожчання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платити за труби? Що нового буде у газових платіжках для приватних та багатоквартирних будинків.

Також наш портал інформував, українцям піднімуть тариф на воду майже на третину: кому доведеться віддавати останні копійки.

Крім того, ми писали, платити за комуналку можна вдвічі менше: хто з українців має право на цю пільгу.