На 2024 рік для частини споживачів було затверджено нові тарифи на одну з комунальних послуг. Кому з 1 січня доведеться платити більше, йдеться на інформаційному порталі yuzhbud.news.

Останнім часом місцева влада регулярно приймає рішення про перерахунок розцінок на деякі комунальні тарифи. Новий перегляд тарифів торкнеться Южноукраїнської громади. На засіданні виконавчого комітету було схвалено підвищення тарифів на холодне водопостачання та водовідведення на 2024 рік.

Водопостачання, скріншот відео
Водопостачання, скріншот відео

Якими будуть тарифи:

  • централізоване водопостачання для населення – 33,90 гривні за кубометр;
  • централізоване водовідведення для населення – 47,58 гривні за кубометр;
  • каналізація дою інших споживачів - 18,33 гривні за кубометр.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Втім, побутовим споживачам не варто хвилюватися – різницю у тарифах відшкодовуватимуть із міського бюджету. Для мешканців нові ціни почнуть діяти через 6 місяців після завершення або скасування дії воєнного стану. Для решти споживачів зміни набудуть чинності з 1 січня.

Варто зазначити, що тарифи на воду можуть переглядати за рішенням місцевої влади, оскільки мораторій не поширюється на цю комунальну послугу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кожен українець може не платити за комуналку: у якому разі ви залишите гроші у себе.

Також наш портал інформував, лічильник не лагодять, а зайві нарахування йдуть: українці скаржаться на відсутність ремонту місяцями.

Крім того, ми писали, тарифи на одну з комунальних послуг переглянуть: скільки платити з 1 січня.