В українських супермаркетах змінилися ціни на популярний напій та доповнення до нього. Скільки доведеться заплатити за каву, вершки та молоко, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Кава - напій, з якого багато українців розпочинають свій день. Ціни на продукт за останній рік неабияк піднялися, але у грудні супермаркети порадували несподіваним здешевленням.

Ціни на каву. Фото: скрін youtube
Ціни на каву. Фото: скрін youtube

Скільки коштує кава

Середня вартість кави торгової марки "Nescafe Gold" у супермаркетах становить 375,71 гривні за 210 грамів. Для порівняння, минулого місяця середній цінник був вищим – 378,32 гривні. Нині ціни на продукт коливаються в межах 359,90-387,93 гривні в залежності від торговельної мережі.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Ціни на молоко та вершки

Більшість кавоманів полюбляють додавати в напій вершки або молоко. Цінники ці продукти також помітно змінилися.

Так, вершки "Простонаше" 10% у середньому продаються по 22,75 гривні за 200 мл. Це на 2,25 гривні дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

В той самий час молоко "Простонаше" 1% подорожчало з 38,98 до 42,38 гривні за 900 мл. Молоко "Яготинське" 2,6% обійдеться в середньому в 41,22 гривні за 900 мл, що на 50 копійок дешевше.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, запасайся поки що дешево? Українцям розповіли, що буде із цінами на гречку.

Також наш портал інформував, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на популярні продукти: що з цінами на свинину і скільки доведеться віддати за сало.