Держава запустила програму безоплатної заміни застарілих побутових лічильників електроенергії на новітні "розумні" прилади.

Скористатися нею зможуть деякі українські домогосподарства, які відповідають певним критеріям. Про це повідомило "Прикарпаттяобленерго" у соціальній мережі Facebook.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

Як розповіли у відомстві, програми з безкоштовного встановлення смарт-лічильників схвалює Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"Згідно з вимогами, заміну на багатотарифні лічильники безкоштовно виробляють там, де цього вимагає економічна доцільність", - заявляють там.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня
Показати ще

Крім того, повідомляється, що це дозволить знизити витрати на електроенергію.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

Споживачі не зможуть самостійно потрапити до програми за власним бажанням. Адже саме енергопостачальники обирають конкретні населені пункти чи багатоквартирні будинки, які охоплять акцію...

Такий прилад автоматично розраховуватиме використання електроенергії за диференційованим тарифом – вищим денним (2,64 грн/кВт-год) та нижчим нічним (1,32 грн/кВт-год).

Нагадаємо, тарифи на одну з комунальних послуг переглянуть:скільки платити з 1 січня

Як повідомляв "Знай.uа", екстренні, стабілізаційні та аварійні відключення: в Yasno розповіли, чому може зникати світло в наших будинках

Знай.ua писав, зростання тарифів на передачу електрики:як у 2024 році зміняться платіжки українців