З березня 2023 року українці, які дуже переймаються за свій майбутній розмір пенсії можуть самостійно її збільшити. Це також стосується тих, хто офіційно не працевлаштований та не зареєстрований ФОПом.

Про це пише пресслужба Мінсоцполітики.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Збільшити розмір майбутньої пенсії можна за рахунок сплати страхових внесків. Для цього не потрібно стояти в чергах до Пенсійного Фонду та витрачати свій час та нерви. Сплатити та дізнатись усі деталі можна за посиланням.

Добровільні страхові внески – це інструмент, завдяки якому кожен громадянин (навіть якщо він або вона не має офіційного доходу в Україні) може накопичувати страховий стаж, щоб отримувати вищу пенсію після досягнення пенсійного віку.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Українські пенсіонери / фото: Знай.ua
Українські пенсіонери / фото: Знай.ua

У повідомленні йдеться про те, що сплатити такий внесок можна як за себе, так і за іншу людину. Однак при цьому вона не повинна бути пенсіонером, і хоча б один день офіційно пропрацювати.

Це пов'язано із тим, що інформація про громадянина, який сплачував податки, вже буде внесена в Державний реєстр загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Періодичність та розмір сплати добровільних внесків людина визначає самостійно.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Для того, щоб українцю зарахували повний місяць страхового стажу, зпотрібно сплатити суму, яка перевищує мінімальний страховий внесок.

Його розраховують за формулою: "мінімальна заробітна плата х 22%".

Станом на грудень 2023 року мінімальний страховий внесок становить 1474 грн. (з 1 січня 2024 р - 1562 грн).

Раніше портал Знай інформував, пенсіонери з солідним стажем можуть отримувати доплату: від чого залежить розмір

Також наш портал повідомляв, різдвяна допомога для пенсіонерів: на яку підтримку можуть розраховувати літні українці

Також, наш портал інформував, українці втратять субсидії у розпал опалювального сезону