Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України звернулося до тих, хто прагне повернути до ладу свої будинки, які постраждали внаслідок бойових дій.

Важливо нагадати, що "єВідновлення" — це державна програма допомоги у відновленні житла, яка набула чинності 10 травня 2023 року. У ході її реалізації були внесені зміни, що покращують програму та усувають деякі недоліки.

Зруйновані будинки. Фото Facebook
Зруйновані будинки. Фото Facebook

Тепер для подання заяви на отримання допомоги за програмою "єВідновлення" можна звернутися через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи) або через нотаріусів, оголосило Мінреінтеграції у Facebook.

Для подання заяви необхідно:

  1. Звернутися до ЦНАПу або до нотаріуса, маючи ідентифікаційний код, паспорт та електронну пошту.
  2. Якщо у вас є пільгова категорія, необхідно надати документ, який підтверджує це.
  3. Якщо заяву подає уповноважена особа, потрібна довіреність на виконання угоди.

Нотаріус, скріншот: YouTube
Нотаріус, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Обов'язковою умовою для подання заяви є наявність права власності на житло, зареєстроване у Державному реєстрі прав.

Можливість подати заяву через ЦНАПи чи нотаріусів дає більше гнучкості та зручності у процесі відновлення житла. Ця ініціатива покликана допомогти тим, хто постраждав від бойових дій, і надати необхідну підтримку у відновленні занепалих будинків та житлових приміщень.

Раніше ми писали про те, що через отримання спадщини можна втратити субсидію: у ПФУ розповіли про винятки

Як повідомляв Знай.ua, економічний експерт пояснив, чому, незважаючи на не надто високу інфляцію, у нас високі ціни

Також портал Знай.ua писав про дотик до дитячих мрій: АЛЛО направить 10% від продажу дитячих товарів на планшети для дітей