Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно стежать за цінниками на головні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в Україні ще з січня 2023 року зросло в ціні кілька найважливіших продуктів.

Тільки молоко (у цінах за літр) під кінець осені коштувало 36,6 грн., що на 2 грн. більше, ніж у січні. Ще важливо наголосити на тому факті, що значно збільшилася вартість свинини, яка 202 грн/кг, хоча ще в січні її ціна становила 168 грн.

Про це стало відомо завдяки детальній інформації від фахівців Державної служби статистики України.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, згідно з даними, курячі тушки за рік стали дорожчими на 10 грн і зараз мають ціну до 91 грн/кг. Вартість сметани вже сягає 100 грн/кг – ціна зросла на 5 грн.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Як розповіла експерт Тетяна Попович у коментарі "24 канали", з початку повномасштабної війни в Україні ціни на продукти зросли в 1,3-1,5 раза. За її словами, цього року поступово збільшувалася вартість птиці, свинини, яєць та молочних продуктів.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

"Є ряд позитивних тенденцій у секторі плодоовочевої фреш групи, деякі товари виявилися доступнішими. Зокрема це стосується класичного борщового набору. Отже, за останній рік вартість цих овочів знизилася на 60-65%", – зазначила фахівець.

Попович додає, що торік овочевий борщовий набір коштував від 80 до 90 гривень, вже цього року ця сума варіюється від 52 до 62 гривень. Експерт зазначила, що коливання цін відбувалися внаслідок зовнішнього впливу, зокрема підриву Каховської ГЕС та ймовірного дефіциту врожаю.

Нагадаємо, в Україні може зникнути всіма улюблена крупа - експерти чекають дефіциту через "дуже низьку" ціни.

Раніше повідомлялося, смак, за який платимо роками: ці продукти прискорюють старіння.

Також, скільки викласти за бутербродні начинки: в Україні показали свіжі ціни на ковбасу та сир.