Державна допомога на оплату комуналки надаються українцям, які не мають додстатньо коштів для її оплати. При оформленні субсидії до уваги береться склад сім'ї, загальний дохід, площа їхнього житлового приміщення, а також наявність спадщини.

Про пише пресслужба ПФУ.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

До пенсійного органу звернувся чоловік із запитанням про те, чи впливає отримання спадщини на призначення субсидії. Українець додав, що вже має у власності одну квартиру.

Спеціалісти зазначили про те, що українці, які отримують пенсію за віком та крім житла, отриманого в спадщину, мають лише одне житлове приміщення - не втрачають право на призначення субсидії.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Однак це стосується далеко не всіх пенсіонерів. Частина українців, які отримують пенсії за вислугу років, по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника, після отримання спадщини - втратять можливість отримувати виплати.

Однак у ПФУ повідомили про те, що право на субсидію зберігається лише у тому випадку, якщо отримане у спадок приміщення не будуть здавати в оренду.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Для підвтердження цього необхідно буде подати до пенсійного органу акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, який складається посадовою особою виконавчого органу за зверненням громадянина.

Портал Знай.ua писав, що українцям готові виплатити 100 тисяч гривень - "рука допомоги" точно має врятувати

Нам стало відомо, пенсіонери не отримають обіцяного перерахунку виплат

Також, наш портал інформував, підвищать на сотні, а декому на тисячі гривень: хто в списку на збільшення пенсій