У Верховній Раді України з'явився законопроект, спрямований на впровадження європейських стандартів у сфері роумінгу. Після його затвердження Україна може вступити до єдиної зони роумінгу ЄС - Roam like at home.

Ця подія набуває особливої ​​ваги у світлі важких часів, коли мільйони українців були змушені шукати притулок у країнах Євросоюзу, повідомляє Міністерство фінансів.

мобільний зв'язок
мобільний зв'язок

Підтримка доступного та якісного зв'язку стала пріоритетом для тих, хто прагнув залишатися на зв'язку з близькими як в Україні, так і за її межами.

Ключові зміни, запропоновані законопроектом, стосуються спрощення тарифікації під час закордонних подорожей. Українці зможуть використовувати свої мобільні тарифи протягом до чотирьох місяців у країнах ЄС, уникаючи додаткових зборів за роумінг та болісного пошуку найкращих варіантів зв'язку за кордоном, таких як придбання місцевих SIM-карток.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

мобільний зв'язок
мобільний зв'язок

Це означає, що власний номер телефону стане єдиним необхідним інструментом спілкування, а практика списання тисяч гривень за кожен день користування зв'язком за кордоном стане в минулому.

Закон також гарантує захист прав споживачів за європейськими стандартами. Користувачі будуть інформовані про всі умови надання послуг та зміни у тарифікації при перевищенні лімітів роумінгу, що унеможливить неправомірне списання коштів.

Це вітальний крок і для європейців в Україні, які також зможуть скористатися домашніми тарифами від своїх операторів зв'язку.

Крім того, вам слід дізнатися про те, що українці можуть прискорити мобільний інтернет та підвищити якість зв'язку, потрібно лише налаштувати сім-карту

Також портал Знай.ua писав, якість мобільного зв'язку та Інтернету зміниться: чого чекати абонентам

Раніше ми повідомляли,"Київстар" нарахує українцям безкоштовний пакет послуг: хто зможе не платити за зв'язок