Якщо американські політики у найближчий час не домовляться про допомогу Україні, то вже на початку наступного року можуть виникнути серйозні проблеми із соціальними виплатами.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Зараз у Америці тривають суперечки між двома основними партіями пов'язані наданням допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Документ також включає фінансування зміцнення кордону між США і Мексикою, однак республіканці вимагають збільшення фінансування на кордон. Через це законопроект зараз заблокований в Сенаті.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Тобто зараз надання військової та фінансової допомоги Україні залежить від консенсусу між демократами та республіканцями Сенату, щодо кордону з Мексикою.

Українські політик вже б'ють на сполох та зазначають про те, що без допомоги Америки, нашій країні не вистачить грошей на фінансування соціальних виплат.

"Без допомоги США вже у січні у нас можуть виникнути певні складнощі з видатками у соціальній та гуманітарній сферах", – зізналась Підласа.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Депутатки не уточнила, про які саме видатки і в яких обсягах йдеться.

Підласа також додала, що якщо допомоги США не буде, доведеться скорочувати видатки держбюджету, та уряд також намагатиметься залучити більше грошей на внутрішньому борговому ринку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців забезпечать медикаментами, їжею та іншими важливими речами: як отримати безкоштовні набори.

Також наш портал інформував, до 3 тисяч доларів на підтримку: українці з 5 областей можуть зареєструватися на нову допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, повербанки, ковдри та інші корисні штуки: українцям видають набори на зиму, хто може отримати.