З початком повномасштабного вторгнення, частина українців були змушені змінити місце проживання. Серед них є і студенти.

Багатьох хвилює питання, як зміняться виплати, якщо громадянин навчатиметься в ВНЗ. На це питання відповіли в "Юридичний порадник для ВПО".

Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube
Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube

Щоб взяти на облік громадянина ВПО, потрібна відповідна довідка. На оформлення цього документа мають право студенти, які навчаються в закладах різних рівнів освіти, щодо яких не визначено дати завершення або припинення бойових дій.

Умовно студентів зі статусом ВПО можна поділити на дві групи:

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

1) переміщені студенти, які які зареєстровані вдома (на тимчасово окупованих територіях або в зоні проведення бойових дій)

2) переміщені студенти, місце проживання яких зареєстроване в гуртожитку

Чи вплине на отримання виплати

Важливо розуміти, що наявність довідки не гарантуватиме отримання допомоги від держави. Адже тут враховуватиметься декілька факторів. Це факт звернення за допомогою вперше, наявність довідки ВПО та майновий стан громадянина.

За даними Мінсоцполітики, студенти, які навчаються на стаціонарній формі та отримують виплати зараз, автоматично отримуватимуть допомогу до 31 січня 2024 року. Але це можливо, якщо немає прописки в гуртожитку.

Гуртожиток ХПІ, Фото: Вікіпедія
Гуртожиток ХПІ, Фото: Вікіпедія

Тому, громадяни з тимчасово окупованих або територій бойових дій, які мають місце реєстрації в гуртожитку не зможуть отримати ні довідку ВПО ні відповідні виплати.

Нагадаємо інформаційний портал Знай повідомляв, гарантовано отримаєте гроші: кому виплати продовжили ще на півроку

Раніше портал Знай інформував, на все, що потрібно людині: благодійна місія приймає заявки на виплату грошової допомоги

Також наш портал повідомляв, це заборонено купувати в супермаркеті: 5 видів товарів, які ви берете та заганяєте себе у труну