Українські фермери другий тиждень поспіль підвищують ціни на один із найважливіших овочів - картоплю. Українцям доведеться заплатити вже у 2,5 раза більше, ніж в аналогічний період минулого року. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

Дані моніторингу демонструють невтішну для покупців динаміку цін на картоплю. Овочі надходять на ринок по 12-16 гривень за кілограм, що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

За словами виробників, є одразу кілька причин підвищення вартості продукції. По-перше, це скорочення постачання картоплі нижчої якості з необладнаних складів. По-друге, це попит з боку покупців, які продовжують зростати.

Супермаркет, овочі: фото Знай.ua
Супермаркет, овочі: фото Знай.ua

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

На тлі того, що деякі великі господарства стримують продаж картоплі високої якості, чекаючи вищих цін, ситуація сприяє тому, щоб вартість збільшувалася.

Аналітики наголошують, що на даний момент картопля в Україні продається в середньому в 2,5 раза дорожче, ніж за аналогічний період 2022 року. Водночас багато гравців ринку налаштовані й надалі підвищувати ціни, якщо попит на продукцію залишатиметься високим. Втім, ситуація може змінитися, якщо в гру вступлять великі господарства, які зараз стримують продаж.

Раніше портал Знай повідомляв, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів.

Також наш портал інформував, до Нового року ці продукти подорожчають: що потрібно купити українцям вже зараз, список у супермаркет.

Крім того, ми писали, сирна тарілка обійдеться у цілий стан: як змінилися ціни на популярний молочний продукт.