Українці можуть платити за блакитне паливо менше, дотримуючись лише одного елементарного правила. Про це розповіли фахівці інформаційно-консультаційного центру "ГазПравда" у соцмережі facebook.

Споживачі, які ігнорують прохання оператора ГРМ щодо своєчасної передачі показників лічильника, ризикують отримати платіжки із завищеними сумами. Щоб платити за газ менше, слід дотримуватись простого правила - щомісяця передавати інформацію про обсяги споживання.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Якщо свіжі показання не передати, інформацію про спожите вам порахують за середніми даними минулого року. А вони можуть бути вищими, аніж цьогоріч. І в підсумку суми в платіжках за газ і його доставку будуть вищими, аніж ви сподівалися", - йдеться у повідомленні.

Українці зобов'язані передавати показники лічильника щомісяця з 1 по 5 число. Дані обробляє оператор газорозподільних мереж, а потім передає газопостачальній компанії для формування рахунків.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Якщо споживач з якоїсь причини не встиг передати показники вчасно і вже отримав платіжку з некоректною сумою, то можна звернутися до оператора ГРМ для коригування або передати актуальні дані про споживання наступного місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям з "розумними" лічильниками приписують зайві куби: у "Нафтогазі" розповіли, що робити.

Також наш портал інформував, українцям підказали, як замовити перевірку лічильників гарячої води та опалення.

Крім того, ми писали, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту..