Пенсіонери мають право звернутися за субсидією на комуналку, якщо їхнє фінансове становище не дозволяє повною мірою оплачувати послуги. Що впливає на отримання допомоги та які документи будуть потрібні, повідомляється на порталі Міністерства соціальної політики.

При призначенні субсидії пенсіонеру не враховується наявність чи відсутність роботи, втім, на можливість отримання виплат впливає низка інших факторів.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

При наданні допомоги враховуються:

  • доходи пенсіонера та умови, в яких він проживає;
  • реєстрація пенсіонера за місцем проживання;
  • наявність членів сім'ї, зареєстрованих за місцем проживання пенсіонера.

Варто зазначити, що реєстрація інших членів сім'ї за адресою може не враховуватись при призначенні субсидії, якщо вони фактично не проживають із пенсіонером. Однак для цього у ПФУ необхідно надати підтверджуючий документ, наприклад довідку про працевлаштування або навчання в іншому населеному пункті.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Які документи потрібні для субсидії:

  • заяву про призначення та надання житлової субсидії;
  • декларація про доходи та витрати домогосподарства;
  • документ, що підтверджує особу;
  • свідоцтво на право власності житла або договір оренди (не вимагається для ВПО).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, знатимете, скільки вам повинні: як дізнатися розмір субсидії на опалювальний сезон.

Також наш портал інформував, субсидії для українців у 2024 році: чи збільшать розмір допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дохід сім'ї для призначення субсидії: у ПФУ пояснили як вплине отримання допомоги на виплату.