Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є важливі новини Пенсійного фонду України. Багато громадян досі не розуміють, чи добровільні внески можуть збільшити розмір майбутніх виплат.

Саме тому спеціалісти відомства вирішили розповісти, як завдяки добровільним внескам змінюється розмір пенсії.

Про це стало відомо завдяки новій публікації ГУ Пенсійного фонду України у Донецькій області у мережі Facebook.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Один із українців поставив питання подібного плану: "Я працюю офіційно, наступного року виходжу на пенсію за віком. Чи збільшать добровільно сплачені внески розміру моєї майбутньої пенсії?".

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"Так, завдяки добровільним внескам можна підвищити розмір майбутньої пенсії. Розмір пенсії безпосередньо залежить від тривалості набутого людиною страхового стажу та величини його заробітної плати, яку він офіційно отримував протягом своєї трудової діяльності", — відповіли у Пенсійному фонді України.

Спрощений механізм добровільної участі громадян у системі пенсійного страхування дозволяє впливати на розмір пенсії, яка буде призначена людині після досягнення пенсійного віку, оскільки добровільно сплачені внески – це набутий страховий стаж та збільшена заробітна плата для майбутньої пенсії.

Відповідь "Пенсійного фонду України", скріншот: Facebook
Відповідь "Пенсійного фонду України", скріншот: Facebook

Що потрібно знати про добровільне пенсійне страхування, дивіться за посиланнямhttps://is.gd/J3E5kG.

Важливо знати, що укласти договір добровільного страхування можна в електронній формі онлайн через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду Україниhttps://portal.pfu.gov.ua/.

Нагадаємо, "Укрпошта" порадує українців знижкою на оплату комуналки: скористатися можна до Нового року.

Раніше повідомлялося, гарантовано отримаєте гроші: кому виплати продовжили ще на півроку.

Також, Кабмін виділив мільйони на виплати українцям: хто отримає грошову допомогу.