Комунальники підготували для частини українців "сюрприз". Вже з 1 січня 2024 року, зросте тариф на популярну комунальну послугу.

Зараз в Україні діє мораторій на підвищення цін на комунальні послуги, але це стосуватиметься не всіх тарифів. В пресслужбі "Львівводоканал" повідомили про збільшення плати за абонентське обслуговування з централізованого водопостачання та водовідведення.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Збільшення плати відбудеться для споживачів, які отримують послуги за індивідуальними договорами. В залежності від наявності комерційного вузла, збільшення тарифів нараховуватиметься по-різному.

Плата за централізоване водопостачання:

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще
  • без вузла комерційного обліку зросте на 37,7%
  • з вузлом комерційного обліку - 6,2%

На 37,7 % зросте плата за централізоване водовідведення та абонентське обслуговування за водоспоживання без вузла комерційного обліку. А от з вузлом комерційного обліку, плата збільшиться на 16,5%.

В водоканалі оприлюднили як саме зміняться значення в порівнянні з тарифами зараз.

Плата за абонентське обслуговування. Фото: "львівводоканал"
Плата за абонентське обслуговування. Фото: "львівводоканал"

У водоканалі наголосили, що подорожчання відбудеться через збільшення вартості послуг. Перерахунок був здійснений з урахуванням зростання прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 2024 рік та коригування індексу цін виробників.

Тарифи зростуть, а в грошовому вимірнику різниця між новими розмірами максимально становитиме 50 гривень.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, не треба стояти в чергах: в "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту

Раніше портал Знай інформував, тарифи піднімуть з 1 січня: комунальники приготували новорічний "сюрприз"

Також наш портал повідомляв, "Yasno" підказали, як платити лише за половину квитанції