Люди з інвалідністю, яка виникла внаслідок загального захворювання мають право на ряд пільг. Це визначено чинними законодавчими актами України.

Про те, які пільги можуть отримати люди з інвалідністю розповіли в виданні "На пенсії".

Особи з інвалідністю, кадр з відео
Особи з інвалідністю, кадр з відео

Перш за все потрібно врахувати, що обсяг пільг залежить від групи інвалідності.

Купівля ліків та засобів реабілітації

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Люди з інвалідністю 1, 2 та 3 групи, які знаходяться на амбулаторному лікуванні, можуть отримати ліки за реуептом лікаря безкоштовно (за умови, що пенсія або соцдопомога не перевищує розмір мінімальної пенсії).

Курортне лікування

Українці з інвалідністю мають право на безоплатне забезпечення путівками до санаторно-курортного закладу, за наявності відповідних медичних показань.

Пільги на проїзд в транспорті

В період з 1 жовтня до 15 травня, особи з інвалідність мають право на 50% знижку на вартість проїзду на внутрішніх лініях залізничного, автомобільного, річкового та повітряного транспорту. Люди з інвалідністю 1 та 2 групи можуть безоплатно їздити на міському пасажирському транспорті. Але це не стосується служби таксі.

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube
Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

Комунальні послуги

Відповідно до чинного законодавства, особам з інвалідністю не передбачено пільги на оплату комунальних послуг. Але можна звернутися за призначенням субсидії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії та пільги на комуналку: чи можна отримувати одночасно дві виплати

Раніше портал Знай інформував, можна платити лише 50%: кому належать шалені пільги на комуналку – користуйтесь цим

Також наш портал повідомляв, подавати показання і платити за газ будемо по-новому: "Нафтогаз" попередив українців про зміни