У перші дні грудня в українських супермаркетах спостерігається відчутне збільшення цін на м'ясо та м'ясні продукти. Скільки доведеться заплатити українцям за улюблені продукти, йдеться на порталі "Мінфін".

В останній місяць року в Україні традиційно починають зростати ціни на продукти харчування. Це пов'язано зі зростанням попиту у святковий період. Хоч до Різдва та Нового року ще кілька тижнів, ціни вже почали тягнутися вгору.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Найвідчутніше подорожчала курятина. Так, курячі стегна коштуватимуть українцям 112,45 гривні за кілограм. Водночас вартість гомілки піднялася з 85,55 до 86,95 гривні за кіло. Вартість філе становить 159,30 гривні за кіло, що приблизно на гривню дешевше, ніж у листопаді.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Ціни на свинину також не потішать українців. Так, грудинка в середньому пропонується по 186,06 гривні за кілограм, а за лопатку доведеться викласти загалом 190 гривень за кіло. Ошийок у супермаркетах продають по 253,16 гривні, підчеревок – 187,48 гривні за кіло.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

З м'ясних продуктів відчутно подорожчали сирокопчені ковбаси. Зокрема, популярна "Брауншвейська" коштуватиме 717 гривень за кіло. У листопаді цінник на продукт був помітно нижчим – 688 гривні за кіло. Варено-копчена ковбаса "Глобино" салямі обійдеться покупцям 224 гривні за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, залазитимемо в кредити, щоб поїсти: нові ціни на рис, соняшникову олію та яйця.

Також наш портал інформував, до Нового року ці продукти подорожчають: що потрібно купити українцям вже зараз, список у супермаркет.

Крім того, ми писали, супермаркети переписали ціни на популярну крупу: скільки доведеться віддати за кілограм гречки.