Влада переглянула тарифи на опалення та гарячу воду для частини українців. Скільки буде платити населення, йдеться у матеріалі "Суспільного".

У Чернігові затвердили нові тарифи на тепло та гарячу воду для населення. Економічно обґрунтований тариф для побутових споживачів – 2942 гривні за Гкал тепла.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Втім, жителі міста платитимуть майже вдвічі менше, тобто за старим тарифом – 1 598 гривні за Гкал. Різницю між економічно обґрунтованим і чинним тарифом покриватиме державний бюджет.

"Тобто, населення сплачуватиме вдвічі менше, ніж наразі є економічно обґрунтований тариф. Відшкодування різниці між тим, що сплачує населення й ринковою вартістю опалення, планується за рахунок державного бюджету відповідно до Закону України", - зазначив представник "Теплокомуненерго".

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Варто нагадати, що в Україні продовжує діяти мораторій на підвищення тарифів, який поширюється на послуги теплопостачання. Так, постачальники послуг можуть переглядати тарифи, але компенсація різниці цін відбувається за рахунок держави, а не з кишень українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подавати свідчення та платити за газ будемо по-новому: "Нафтогаз" попередив українців про зміни.

Також наш портал інформував, все сплатили, а фахівці не поспішають: українці скаржаться на бездіяльність "Київводоканалу" – навіть кран зламали.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без підвищення на 15% не обійтися? Якими будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.